Biografie

Kunstenaar | ontwerper

Tekenen, ontwerpen en creëren zijn grote passies van mij. Als ik aan het werk ben, verdwijnt mijn denken naar de achtergrond en kan ik mijn gevoel laten spreken. Ik geef me over aan het maakproces, aan wat er ontstaat. Ik voel me vrij, ik moet niks en ik hoef ook niet te presteren.
De producten die ik maak zijn uniek. Ze vinden hun oorsprong in mij en zijn gemaakt met hart en handen.

Het was in 2008 toen ik geïnspireerd raakte door abstracte schilderijen van expressionisten, zoals Mark Rothko en Anton Tàpies. Maar ook de vormgeving en dessins uit de Afrikaanse cultuur vind ik prachtig door de eenvoud en het kleurgebruik. De natuur in al haar verschijningsvormen is voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron. De essentie van mijn gevoel door de natuur opgeroepen, wil ik met kleur en materiaal tot uitdrukking brengen.

Mijn gevoel komt tot verbeelding in mijn tekeningen, schilderijen en toegepaste kunst. De toeschouwer beleeft mijn werk op eigen wijze. Ook dan spreken gevoelens en emoties zoals vreugde, euforie, liefde, verrassing, verbazing, afkeer, verdriet en woede.

De interactie tussen kunstenaar, werk en toeschouwer blijft mij intrigeren. Ik nodig je graag uit om een kijkje te nemen in mijn ‘keuken’.

Carena

Pin It on Pinterest

Share This